Texelse Noga
_____________________________________________________
Uit de Bonte Belevenis Keuken
In april 2021 zijn we gestart met het maken van noga. Een heerlijke, zoete lekkernij met noten. Ook hier, net zoals met al onze andere producten, proberen we ook weer circulair te werken en de grondstoffen uit de eigen Landgoed productietuin of van Texel te halen.
We zijn zeer tevreden over onze chocolade-sinaasappel noga. Deze wordt gemaakt met o.a. Texelse walnoten en hazelnoten van Jaap Dros. De heerlijke sinaasappelsmaak komt door de toegevoegde sinaasappellikeur. Deze wordt in onze Distilleerderij De Lepelaar gemaakt uit de biologische sinaasappelschillen die overblijven bij onze collega Novalishoeve waar ze er ijs van maken.
Ingredienten: suiker, glucosestroop, chocola, water, eiwit, notenmix: Texelse walnoten en hazelnoten van Jaap Dros, amandelen, cacao, aroma, sinaasappellikeur en ouwel.
Op ons landgoed zijn in oktober de cranberry's geoogst. De eerste test voor noga met onze eigen cranberry's is gemaakt! Dat ziet er veelbelovend uit, dus zodra we helemaal tevreden zijn, wordt ook deze noga in ons assortiment opgenomen.