Keuken

Uit de Texelse

Bonte Belevenis Keuken

Tasting Texel

Onze bonte belevenis Keuken

In november 2020 zijn we begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden om zelf snoepjes te maken. Veel ideeën over hele leuke en mooie producten, maar weten ook dat het niet makkelijk is! Werken met suiker, sappen, hele hoge temperaturen en meer is een vak apart!

Gelukkig hebben wij Edwin! Hij heeft heel veel tijd, energie en enthousiasme gestoken in het eindeloos uitzoeken, uitproberen, fine-tunen en meer …. van het voor ons perfecte snoepje. Al die arbeid en het harde werken, is uiteindelijk beloond met een heerlijk snoepje.

We blijven natuurlijk doorgaan met ontwikkelen en hopen in de toekomst nog twee smaken toe te voegen aan het snoepjes assortiment. en we hebben nog meer ideeën....

Circulaire Snoepjes

Koffie

Circulaire snoepjes, kan dat? Jazeker! Op dit moment hebben we een koffie-hopjes-snoepje ontwikkeld. De koffie welke we hiervoor gebruiken, komt van het bedrijf Texelse Branding in Den Burg. 

 Voor nog wat extra smaak voegen we nog een beetje natuurlijk hopjesaroma toe.

Circulaire Snoepjes

Munt

Als tweede smaak hebben we nu citroen-muntsnoepjes in het assortiment. Deze worden gemaakt met o.a. munt uit de eigen Landgoedtuin, waar we een thee/muntwater van trekken. Voor extra smaak voegen we nog een beetje natuurlijk aroma toe.

De snoepjes zijn harde suikersnoepjes, zoals bijvoorbeeld Haagse hopjes. De ingrediënten zijn: isomalt E953, suiker, glucosestroop (mais), munt o.a. uit de eigen landgoedtuin of koffie van Texelse Branding, aroma, geen kleurstof toegevoegd.

Thee

In onze ‘bonte keuken’ stellen wij verschillende smaken thee samen. Let op; dit zijn met zorg uitgezochte theesoorten welke wij inkopen en welke wij nog verder op smaak brengen/ persoonlijke touch aan geven. Dit doen we door gedroogde munt, rozenblaadjes, venkel, cranberries, enz.... uit de eigen Landgoedtuin toe te voegen.

Onze theesmaakjes...


Texelgevoel: witte thee, kaneel, groene thee, sinaasappel, amandel, lemongrass, rozenblad, rozenbloemblaadjes van het eigen landgoed, aroma.

Bonte Belevenis: witte thee, stukjes papaya (papaya,suiker), aroma, stukjes mango (mango, suiker, citroenzuur), rode pepertjes, stukjes peer, rozenbloemblaadjes van het eigen landgoed, goudsbloem- en korenbloembloesem.

Texelfeest: groene en witte thee, verbene, lemongrass, lemon myrthe, aroma, rode en zwarte bessen, rozenblad, rozenbloemblaadjes van het eigen landgoed en zonnebloemblad.

Eilandkruiden: kruizemunt, venkel, karwijzaad, kamillebloesem, venkelzaad van het eigen landgoed en zoethoutwortel.

Zonneschijn: appel, hibiscus, druiven, rozenbottelschillen, kamille, venkelzaad van het eigen landgoed, aroma en aardbei.

Texels Avontuur: witte thee, groene thee, stukjes ananas aroma, lemongrass, frambozenblaadjes, rozenbloemblaadjes van het eigen landgoed, stukjes kers, zonnebloembloesem, lemon myrthe, stukjes rabarber, stukjes aardbei en stukjes peer.

Texelse Noga

_____________________________________________________
Uit de Bonte Belevenis Keuken
 
In april 2021 zijn we gestart met het maken van noga. Een heerlijke, zoete lekkernij met noten. Ook hier, net zoals met al onze andere producten, proberen we ook weer circulair te werken en de grondstoffen uit de eigen Landgoed productietuin of van Texel te halen. 
We zijn zeer tevreden over onze chocolade-sinaasappel noga. Deze wordt gemaakt met o.a. Texelse walnoten en hazelnoten van Jaap Dros. De heerlijke sinaasappelsmaak komt door de toegevoegde sinaasappellikeur. Deze wordt in onze Distilleerderij De Lepelaar gemaakt uit de biologische sinaasappelschillen die overblijven bij onze collega Novalishoeve waar ze er ijs van maken.
Ingredienten: suiker, glucosestroop, chocola, water, eiwit, notenmix: Texelse walnoten en hazelnoten van Jaap Dros, amandelen, cacao, aroma, sinaasappellikeur en ouwel. 
 
 
Op ons landgoed zijn in oktober de cranberry's geoogst. De eerste test voor noga met onze eigen cranberry's is gemaakt! Dat ziet er veelbelovend uit, dus zodra we helemaal tevreden zijn, wordt ook deze noga in ons assortiment opgenomen. 
 

Texelse schapenlolly 

______________________________________

Uit de Bonte Belevenis Keuken 

 

Deze lolly's worden allemaal met de hand gemaakt in onze Bonte Belevenis keuken.  In heerlijke en onverwachte smaakjes, zoals: rabarber, cranberry, bosbes, koffie en meer.

Buiten de vakantieperiodes beperkter verkrijgbaar in onze winkel.

Alweer een heel leuk en bijzonder product ontwikkeld en geproduceerd door Landgoed de Bonte Belevenis!

 

Bierstroop

Uit de Bonte Belevenis Keuken

Verder zijn we in de keuken druk met het maken van stroop. Niet zomaar stroop, maar bierstroop! Een heerlijke, unieke stroop gemaakt met bier uit onze eigen Bierbrouwerij de Boei.

De stroop is te gebruiken bij een hartig kaasplankje, op een hartige boterham en natuurlijk op de (bier)pannenkoek of in een stoofpotje.

We hebben 2 soorten gemaakt. Een lichtere variant met Dichte Mist, ons witbier  (iets fruitig ) en een donkere variant met onze Porter old style. 

Welke het lekkerst is ? Proef ze allebei en kies zelf.....

Een leuk en bijzonder product en een verfijnde smaakmaker!

De stroop is nu ook in onze webshop te koop.

Bierstroop: Dichte Mist

Bierstroop: Porter old style
Appeltaart

Uit de Texelse keuken

In onze bakkerij keuken maken we heerlijke appeltaarten, en soms ook gevulde koeken en vruchtengebakjes en………

De appeltaarten maken we zoveel mogelijk met Texelse appels van Fruitbedrijf Molenbuurt of uit onze eigen boomgaard.

De rozijnen worden geweld in Wadloper: onze zelfgemaakte kruidenbitter, die afkomstig is uit eigen Distilleerderij De Lepelaar.

De tarwe groeit op Texel en wordt voor ons gemalen tot prachtig meel bij de Traanroeier, de molen die in Oudeschild bij Museum Kaap Skil staat.

Deze mooie ingrediënten en de liefde van de bakker zorgen voor een overheerlijke appeltaart. We hopen snel de deuren van het proeflokaal weer te mogen openen, dan kunt u dit zelf beoordelen.