Zeepmakerij

Uit de

Texelse Zeepmakerij

Handgemaakte zeep, circulaire zeep, heerlijke badlijn en meer...

In het fimpje zie je hoe wij  onze MUNTzeep maken.

We maken eerst een aftreksel van onze gedroogde munt. We wegen de olie en het kokosvet af, waarna we deze verhitten tot de juiste temperatuur. De loog en het muntaftreksel mengen we, waarna deze moet afkoelen. (Door de chemishe reactie wordt het loogmengsel erg heet, zonder dat deze verhit is  boven vuur). De juiste hoeveelheid parfum wordt afgewogen. Als beide mengels dezelfde temperatuur hebben, worden ze gemengd en wordt de parfum toegevoegd (net voor het storten van de zeep). Zodra de 'verzeping' optreedt, wordt het 'zeepbeslag' gestort in een mal. Na 4 tot 6 weken rijpen op een koel/donker plek, kan de zeep worden gelost en worden gesneden. Klaar om van te genieten!

Onze zeepmakerij

In onze zeepmakerij maken wij veel leuke en mooie verzorgingsproducten. Denk hierbij aan; circulaire zepen, gietzepen, perszepen, bruisballen, shampoobars, badthee, badlijnproducten en meer….
Al onze producten zijn te koop in onze winkel en webshop.

Tijdens de openingsmaanden van het Landgoed is het ook mogelijk om zelf een zeepje te maken als u in het bezit bent van de Ambacht-Strippenkaart (Reserveren is nodig). Natuurlijk neem je na afloop je eigen zeepje mee naar huis als leuk aandenken!

Circulaire zeep

Door Inge Yntema

Voor onze huisgemaakte ambachtelijke zepen proberen we zoveel mogelijk voorhanden/lokale ingrediënten te gebruiken of te hergebruiken. We proberen elke week zelf zeep te maken. In het hoogseizoen is dit minder, maar in de wintermaanden is dit weer meer.

Zeep maken is een secuur en precies werk en wordt o.a. gemaakt met loog, vetten en meer… Het rijpen (net zoals bijv. bij bier) van de zeep duurt ca. 6 weken, waarna de zeep verpakt kan worden en naar de winkel gaat. Een langdurig proces voor een mooi product!

Zepen welke we op dit moment maken

                                        We blijven druk met het ontwikkelen van nieuwe varianten, zoals: cranberryzeep (cranberry’s van eigen teelt IslandBerry),                                                         rozenbottelzeep (rozenbottels uit de eigen Landgoedtuin) en meer….

Cranberry-Dennen zeep: Deze zeep wordt gemaakt met o.a. sap van onze eigen geteelde biologische cranberries (IslandBerry) Hierdoor ontstaat de mooie gevlamde kleur. Dennenparfum geeft deze zeep een echt natuurlijk ‘buitenleven’ gevoel.

Heerlijk schuimende zeep, bijna te mooi om te gebruiken.

Hop-honingzeep: Na het brouwen van bier in onze Brouwerij De Boei blijft het hopzakje over. (Hopbloemen worden gebruikt om het bier o.a. de smaak en bitterheid te geven). Hiervan maken wij een aftreksel welke we weer in de zeep kunnen verwerken. Een prachtige roomwitte zeep met lekkere honinggeur.

Munt-citroen (of Munt-aardbeizeep): Een sterk geurende en verfrissende zeep. We gebruiken hiervoor onze gedroogde munt (uit de eigen Landgoedtuin) waar we een aftreksel van hebben gemaakt.

Koffie-sinaasappelzeep: Het kofiedik uit de koffiemachine van ons proeflokaal, wordt opgevangen, gedroogd en toegevoegd aan deze heerlijke geurende zeep. Verder is er ‘Texels’ zeewater gebruikt, welke wij hebben ‘geoogst’ bij Paal 9 te Den Hoorn. Deze zeep is een fijne scrubzeep en is goed te gebruiken door tuinliefhebbers (groene vingers) of koks (knoflook- en uiengeurtjes).

Badlijn

Texelse Zeepmakerij

We hebben met zorg drie geuren samengesteld welke wij bij Texel vinden passen.

  • Kruiden van Texel
  • Bloemen van Texel
  • Zee, strand en bos van Texel

We vullen de producten af in gerecyclede pp flesjes van 250 ml. of    500 ml. met aluminium dop.

Onze badlijn bestaat uit: bad&douche, shampoo, bodylotion, handzeep, badzout, huidolie, badthee en bruisballen.

Skeepeseep van Texel

Schattige schapenzepen uit onze Zeepmakerij. Leuk om cadeau te geven of om zelf nog lang van te genieten!