Over Ons

Landgoed De Bonte Belevenis

Door Joscha Schoots en Inge Yntema.

In augustus 2008 hebben wij een droom werkelijkheid zien worden. Wij hebben de poorten kunnen openen van Landgoed de Bonte Belevenis en op een prachtige locatie ook nog eens!

We willen graag mooie producten ontwikkelen en maken. Indien mogelijk met pure en Texelse grondstoffen. Graag laten we daar bezoekers van mee genieten en hoe kan dat beter door het de mensen zelf te laten maken. Kennis laten maken met bepaalde alledaagse producten, wij hebben gekozen voor ; zeep, bier, kaarsen, brood en gedistilleerd omdat dit producten zijn die iedereen kent, maar waar weinigen van weten hoe dit gemaakt wordt.

De afgelopen jaren hebben wij met veel plezier vele duizenden bezoekers geholpen met een kaarsje maken, zeep maken en brood bakken. Echter i.v.m. alle verregaande maatregelen betreffende Corona, zijn wij genoodzaakt om ons bedrijf anders in te gaan richten.

Weer een enorme uitdaging, maar samen met ons team willen we hier helemaal voor gaan. Wij zullen ons meer op de productie gaan richten. Denk hierbij aan onze weergaloze whisky (alom geprezen om zijn uitmuntende kwaliteit), circulaire zepen, huisgemaakte snoepjes en meer…

In de brouwerij en distilleerderij gaan we (indien mogelijk en toegestaan) weer rondleidingen en proeverijen geven.

Onze winkel en slijterij zullen (indien mogelijk en toegestaan) het gehele jaar geopend zijn. Daarnaast hebben we een geheel vernieuwde webshop, waarin u veel producten kunt vinden. Mocht u toch iets missen, mail ons gerust.

Geweldig Team

Om alles te maken en te realiseren hebben we natuurlijk een geweldig team nodig

We werken met een zeer gemêleerd gezelschap mensen, mensen met een brede interesse, veel geduld en veel energie. In de ambachten zijn onze ambachtslieden aan het werk om de bezoekers te assisteren met het maken van een zeepje, broodje en kaarsje.

Ook helpen zij met het begeleiden van de programma’s voor scholen, groepen, bruiloft en meer….

Daarnaast bieden we van dinsdag tot en met vrijdag dagbesteding (beschermde werkplek*) aan mensen met een verstandelijke beperking of arbeidshandicap. Deze collega’s helpen o.a. met het maken van de verschillende producten voor de verkoop in onze Bonte winkel en andere winkels en bedrijven. Denk hierbij aan de: letterzepen, buitenkaarsen, heerlijke appeltaarten en nog veel meer leuke en bijzondere producten.

Een gezellig en bont gezelschap dus, dat er met elkaar een onvergetelijke ervaring voor u van wil maken!

Graag tot ziens, namens;

Pieter, Petra E, Kasper, Ruud, Roos, Edwin, Anja, Esmee,  Gia, Theodora, Petra B., Jan Frans, Caitlin, Bart, Nanda, Lotte, Willy, Lyndsey, Inge W, Maartje, Rebekka,

en Joscha en Inge.

Beschermde Werkplek

Door Inge Yntema

Bij Landgoed de Bonte Belevenis werken collega’s met een verstandelijke beperking of arbeidshandicap. Wij denken dat het werken in een 'normaal' bedrijf en het omgaan met de 'normale' bezoekers/medemens, veel beter is voor iedereen. Daarnaast leren we veel van elkaar en zorgt het voor extra gezelligheid en is het een leuke uitdaging.

Wij bieden deze werknemers een beschermde werkplek aan op het niveau dat bij hem/haar past.

Door de grote diversiteit die Landgoed de Bonte Belevenis biedt, is werken op verschillende plekken mogelijk:

  • assisteren in een ambacht: voorbereidingswerk, productie, bezoekers helpen, enz.
  • assisteren in de theeschenkerij; afwas, theezakjes vullen, tafels afnemen, maar ook bestellingen klaar maken, enz.
  • inpakwerk voor de eigen winkel en diverse bestellingen

Tijdens de proef-/meewerkperiode, kan de werknemer goed uitproberen wat zijn/haar sterke punten zijn en welke werkplek het beste bevalt! Er is altijd een begeleider aanwezig om de verschillende cliënten en de activiteiten te begeleiden. Tevens kunnen de werknemers bij hem/haar terecht kunnen met hun vragen en/of opmerkingen.

Landgoed de Bonte Belevenis is voor de dagbesteding een contract aangegaan met de gemeente Texel. Ook cliënten die niet onder de WMO vallen, zijn van harte welkom.

Bent u op zoek naar een 'beschermde' werkplek voor u zelf, uw kind, bewoner, enz. en lijkt ons bedrijf u een geschikte werkplek, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen.