Kaarsenmakerij

Kaarsenmakerij Texel

Ambachtelijk gemaakt met vrolijke kleuren.

Onze KAARSENmakerij

In onze ambachtelijke, kleinschalige kaarsenmakerij maken we kaarsen door te dompelen, te gieten en te decoreren. We gebruiken hiervoor pure en schone paraffine (kaarsvet), waardoor we kaarsen van goede kwaliteit maken. Onze kaarsen branden hierdoor schoner en langer.

We maken veel bijzondere kaarsen, zoals ons Texelse assortiment: strandpaalkaars, vuurtoren, wulken, schapen… maar uiteraard ook kaarsen die in ieder interieur goed zouden passen.

De gietkaarsen worden gegoten in mallen. We maken voor veel kaarsen de mallen zelf, zo kunnen we steeds een bijzonder en uniek product maken.

Dompelkaarsen worden o.a.gemaakt door onze collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eerst allemaal in wit, maar daarna worden ze gedipt in een mooi bont kleurtje.

We verkopen onze unieke kaarsenproducten in de Bonte winkel, in onze webshop en ander winkels op Texel. Naast robuuste kaarsen, elegante kaarsen, fantasiekaarsen, enz. verkopen we ook 'doe-pakketten'. Want wat is er leuker dan thuis zelf te gaan knutselen en kaarsjes te maken.

Circulair gebruik

Door Inge Yntema

Wij proberen aan het milieu te denken en proberen zo weinig mogelijk afval te produceren. We gooien geen kaarsen weg, alle restjes worden weer gerecycled. We gebruiken deze restparaffine met name voor de buitenkaarsen; leuke, stoere en grote kaarsen welke we decoreren door ze te schilderen, te bespatten en/of te dompelen.

Daarnaast maken we ook kaarsen van koolzaadolie. Deze koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en goed afbreekbaar. De koolzaad wordt in Europa verbouwd, waardoor de transportkosten laag zijn en het milieu minder wordt belast. Koolzaadwas bevat geen genetisch gemanipuleerde of giftige stoffen. Het product wordt niet op dieren getest en vlekken op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen. De kleur is crème en de geur is neutraal.

Kunstige kaarsen die we kunnen maken

En we blijven druk met het ontwikkelen van nieuwe varianten!

Maatwerk

Kaarsenmakerij Texel

Het is mogelijk om op-maat-producten te bestellen. Denk hierbij aan:

  • Bedank-kaarsje ter gelegenheid van een bruiloft of geboorte
  • Voor de verkoop in uw eigen winkel 
  • In een door u gewenste kleur en vorm...
  • Als aanvulling in een Kerstpakket met een eigen tekst
  • Als bijzonder cadeau om uw; vrienden, familie, collega's te verwennen.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden

Vuurstarter

Onze collega's met een afstand tot de arbeidsmarkt maken deze leuke en handige vuurstarters. Dit maken we van ons eigen handgeschepte papier, dat we maken van theezakjes, belastingenveloppen, papiersnippers enz. De rolletjes die we hiervan maken, worden in de koolzaadwas (=milieuvriendelijker) gedompeld. Zodra ze droog zijn, worden ze per 5 verpakt en voorzien van een label. 

Ideaal om een vuur te starten! De openhaard, kampvuurtje, vuurschaal enz.