Bierbrouwerij

Bierbrouwerij de Boei

Ambachtelijk gebrouwen BOEIENDE speciaal bieren.

Onze Brouwerij

In Bierbrouwerij De Boei (anno 2004) brouwen we op kleine schaal, bijzondere speciaalbieren. Uiteraard met alleen natuurlijke (waar mogelijk Texelse) ingrediënten. Per jaar brouwen we hier tussen de 10.000 en 15.000 liter bier. 

Dit lijkt heel wat, maar een grote Nederlandse brouwerij doet daar maar een paar uur over. Het gaat ons echter niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit! 


Ons bier is verkrijgbaar in ons eigen proeflokaal en natuurlijk in onze Bonte slijterij / bierwinkel. Zo kunt u er ook thuis van genieten. Ook wordt het bier op enkele andere locaties op Texel verkocht, zoals Slijterij Smidt Witte, enkele Texelse supermarkten, restaurants en cafés. En verder kunt u deze boeiende bieren bestellen in onze webshop.

Ook zijn wij verdeler van Brouwland in België, groothandel met producten om zelf bier te brouwen, wijn te maken, kaas, likeur en nog veel meer. Kijk op www.brouwland.com en bestel via info@landgoeddebontebelevenis.nl

Onze bieren

Door Joscha Schoots

Boeiende bieren, dat is ons uitgangspunt. En een mooie balans tussen smaak, geur en beleving. In brouwerij De Boei brouwen we gemiddeld 1 keer per week een brouwsel van 450 liter. Van doordrinkbare, smaakvolle bieren van 4-5 Vol. % Alc. tot echte smaakbommen van 10 Vol. % Alc. of hoger. Nog meer diepgang en smaaksensatie krijgt ons bier als we  het laten rijpen in onze Whiskyvaten. 

Bezoek ons ook op Untappd

Zomerzon: Een fruitig Blond op basis van gerste- en tarwemout, water,  Vlierbloesem van eigen landgoed, diverse hopsoorten, gist. 4,5 Vol.% Alc.

Windkracht 6: Een kruidig Blond, op basis van gerste-mout, Triticale (kruising tussen rogge en tarwe, voor ons op Texel verbouwd), water, diverse hopsoorten, gist en gagel uit eigen tuin, 6 Vol.% Alc.

Windkracht 8: Onze Tripel, donkerblondbier, op basis van gerstemout, tarwe, haver, diverse hopsoorten, gist en koriander. Zacht en vol, met mooie nabittering, 8 Vol.% Alc.

Windkracht 10: Type Quadrupel! Zeer donker en verwarmend. Op basis van diverse gebrande gerste-moutsoorten, water, bruine kandijsuiker, diverse hop-soorten en gist, 10 Vol.% Alc.

Windkracht 12: Type gerste-wijn, robijnrood, zeer krachtig in smaak, wordt sporadisch gebrouwen, met Whisky / rookmout, 12 Vol % Alc.

Orkaankracht: Ons nieuwste bier, op Whiskyvaten gerijpt uit eigen distilleerderij, wordt per batch gebotteld, de eerste versie had 16,5 vol . %.Alc. De tweede batch bevat 17 vol. % Alc. Beperkt verkrijgbaar !

Workshop en Cursus

Bierbrouwerij de Boei

Proeven

Wil je meer weten over het brouwproces en/of leren bier proeven? Voor groepen vanaf 8 deelnemers is het mogelijk om een proeverij te reserveren. Leuk als vrijgezellenfeest, voor een bedrijfsgroep of vriendengroep.

Bierbrouwcursus

Elk jaar organiseren we, bij voldoende deelnemers, een bierbrouwcursus. Ook kunt u uw eigen groep (vrienden, familie, bedrijf) samenstellen. Een cursusweekend of lange dagcursus kan ingepland worden bij 10 deelnemers of meer. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

EVEN VOORSTELLEN...

Ik zal mezelf even voorstellen! Ik ben Pieter, geboren op Texel en ik heb gestudeerd in Amsterdam.

Sinds juli 2022 werk ik als brouwer bij Bierbrouwerij De Boei. Met een bachelor bewegingswetenschappen op zak en geen idee wat ik wilde gaan doen, ben ik een aantal jaar geleden per abuis in 'het brouwen' beland. Dat beviel zo goed dat ik ondertussen al ruim 6 jaar actief ben in de brouwwereld en ik ben voorlopig ook nog lang niet klaar om daaruit te stappen.

In tegendeel zelfs! Hier op Landgoed de Bonte Belevenis heb ik naast het brouwen voor De Boei, ook nog het vooruitzicht om te leren stoken bij Distilleerderij de Lepelaar. De combinatie van stokerij en brouwerij levert heel veel extra en bijzondere mogelijkheden op. Denk hierbij aan bijvoorbeeld; vatgerijpte bieren, bieren gebrouwen in de brouwerij die vervolgens opgeslagen worden in de whiskyvaten waar eerst onze eigenTexelse whisky in heeft gerijpt.

Voorlopig heb ik het erg druk met het brouwen, er moet immers wel een vol glas geheven kunnen worden, maar graag tot ziens.

Proost!