De start van Landgoed de Bonte Belevenis

In augustus 2008 hebben wij, Joscha Schoots en Inge Yntema, onze droom werkelijkheid zien worden. Wij hebben de poorten kunnen openen van Landgoed de Bonte Belevenis en op een prachtige locatie ook nog eens !

De droom: Mensen, jong of oud(er), kennis te laten maken met bepaalde alledaagse producten. Wij hebben gekozen voor ; zeep, bier, kaarsen, papier, brood en gedistilleerd omdat dit producten zijn die iedereen kent, maar waar weinigen van weten hoe dit gemaakt wordt. Dit demonstereren we op een educatieve en informatieve wijze, maar vooral op een leuke en speelse wijze. Want naast het demonstreren van de ambachten, zijn wij ervan overtuigd dat door het zelf maken van een product de mensen het beste bereikt kunnen worden. Onze gasten beleven hierdoor een unieke ervaring en houden er een mooi zelfgemaakt produkt als aandenken aan over.

De start : In 2005 hebben we in Den Burg aan het Wezenland, toen nog Ambachtscentrum Texel, ons idee uit kunnen proberen. In een oude timmerwerkplaats van zo'n 500 m2 hadden we een heel Texels dorpje gebouwd. Al na 2 jaar kwamen we tot de conclusie dat we uit ons jasje zouden groeien en dat we naar een andere locatie moesten gaan uitkijken. Dit was wel een lastige beslissing, want we hebben zo ontzettend veel arbeid, energie en geld geïnvesteerd in deze locatie en daarnaast blijft het altijd spannend of het wel gaat lukken op een nieuwe plek.

De realiteit : Na het bekijken van diverse locaties, kwamen we op de Rommelpot terecht. Wat een geweldige en unieke plek, direct aan de duinen. Gelukkig waren wij overtuigd dat ons plan hier kan slagen en nog gelukkiger werden we toen we anderen konden overtuigen. Na een hele spannende tijd, kwam het positieve bericht van de financierder dat we inderdaad konden gaan verhuizen naar het landgoed. Een nieuwe start en ook een nieuwe naam; Landgoed ( buiten, wijds), de Bonte (diversiteit en afwisseling), Belevenis ( er is wat te doen/te beleven), die we veel beter bij deze nieuw plek vinden passen.

De harde realiteit : Nu begon het pas echt, want na een hele drukke en enerverende tijd konden we starten met het slopen van het entreegebouw, het snoeien, het onderhoud aan de gebouwen, nog meer snoeien, hokken verwijderen en bouwen, waterleidingen aanleggen, het buitengebied omspitten, nog veel meer snoeien, drainage aanleggen, eindeloos vaak snoeien, sloot uitgraven, timmeren, snoeien, electra aanleggen, riolering laten aanleggen, een start maken met de aanleg van de tuinen, leren hoe je boer word, schilderen, een nieuw gebouw plaatsen en eigenlijk veel te veel om op te noemen.........

De droom die uitgekomen is : In augustus 2008 hebben we de deuren kunnen openen van Landgoed de Bonte Belevenis. We hebben in het eerste jaar al veel enthousiaste bezoekers mogen ontvangen en hopen nog heel veel mensen een leuk en gezellig verblijf op het landgoed te kunnen bieden. We heten u daarom dan ook graag van harte welkom !

 

(C)2017 Landgoed de Bonte Belevenis   |     |   Inloggen   |   Privacybeleid   |   Gebruiksovereenkomst
WebDesign: Educo MultiMedia