Zeepmakerij

In onze zeepmakerij maken wij heel veel soorten zeep; ambachtelijke zepen, gietzepen en perszepen. Met een natuurlijke, fantasierijke en/of vrolijke uitstraling.

Het maken van zeep is een tijdrovend proces. Het voorbereiden en maken kost ongeveer 4 uur, maar daarna moet de zeep nog 4 à 6 weken rijpen. Net zoals bijvoorbeeld bij bier en kaas. Onze ambachtelijke zeep maken we daarom niet tijdens de openingstijden, maar op een dag dat we gesloten zijn voor bezoekers. De maandagen en vrijdagen zijn onze productiedagen. Wil je weten wat de ingrediënten van zeep zijn, bezoek dan onze zeepmakerij...we leggen het u graag uit.

Onze fantasiezepen maken we tijdens de openingstijden. Denk hierbij aan onze zee(p)honden, Texelse schapen, maritieme zepen, maar ook hartjes, bloemen enz. maken we volop. De zepen worden allemaal met de hand gemaakt. Een leuk en uniek product dus, dat o.a. in onze Bonte winkel wordt verkocht. De letterzeepjes die we maken, zijn een groot succes. Je kan een naam of woord samenstellen met de verschillende zeepletters en wij pakken dit feestelijk voor je in folie.

Daarnaast maken we behalve zepen ook bad&douche, badzout, massageolie en bodylotion. We maken deze in 4 geurlijnen; Texelse kruiden, Eilandgevoel, Texelse belevenis en Genieten. We hebben gekozen voor bijzondere geurcombinaties, omdat we graag iets exclusiefs willen. De geur Lavendel of bijvoorbeeld Rozen is overal te koop en hoeven wij niet ook weer te maken. Laat u verrassen door de bijzondere samenstellingen van onze geurlijnen.

Met de Ambacht-Strippenkaart kunnen bezoekers zelf een zeepje maken. Hier hoeft niet 6 weken op gewacht te worden, want na een half uurtje is deze zeep klaar om opgehaald te worden. U heeft nu een leuk aandenken aan uw bezoek of een leuk zelfgemaakt kadootje voor de thuisblijvers. Bent u na het maken van een zeepje ook enthousiast geworden, dan kunt u een 'doe-het-lekker zelf '- zeeppakket in onze Bonte winkel kopen.

Badlijn; bodylotion, bad&douche, massage olie, badzout, zeepGeboortezeep; beschuit met baby

Zeepproducten

We verkopen onze unieke zeepproducten in de eigen Bonte winkel. Naast zeepjes, zeepkettingen, bad&douche, bodylotion, massageolie en badzout verkopen we ook 'doe-pakketten'. Want wat is er leuker dan thuis zelf te gaan knutselen en zeepjes te maken. Ook leuk als origineel verjaardagscadeautje ...

Helaas komt er voor de meesten van jullie een eind aan de heerlijke vakantie op Texel. Dan ben je weer thuis en denk je; Jammer dat ik toch niet die zeepjes heb meegenomen.... Geen probleem, want u kunt ook bestellen bij ons via info@landgoeddebontebelevenis.nl

Workshop zeep maken

Het is mogelijk voor groepen vanaf 8 deelnemers om een workshop zeep maken te reserveren. Leuk als vrijgezellenfeest, voor een bedrijfsgroep of vriendengroep.

Tijdens de workshop gaat u diverse leuke zepen maken. U gaat aan de slag met parfum, kleurstof, zeepkrullen en zeepbrokjes....een bruisende belevenis. Uiteraard neemt u uw zelfgemaakte zepen mee naar huis als leuk aandenken. Meer informatie over groepsprogramma's vindt u bij /Groepen/Groepsprogramma.aspx 

Op-maat-producten zeep

Ook is het mogelijk om op-maat-producten te bestellen. Denk hierbij aan;  

 • Bedank-zeepjes ter gelegenheid van een bruiloft of geboorte
 • Hotelzeepjes voor in uw hotel, bed&breakfast, appartementen, enz.
 • Voor de verkoop in uw eigen winkel, salon, enz.
 • Als aanvulling in een Kerstpakket
 • Als bijzonder cadeau om uw vriendinnen, moeder, zussen, ... te verwennen.
 • Voor uzelf ...

Informeer vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden via; info@landgoeddebontebelevenis.nl

Het laatste zeepnieuws .. .

We hebben in april 2014 een nieuw product ontwikkeld en aan ons leuke assortiment toegevoegd. Dit nieuwe product is.....biologische badthee. Ja, u leest het goed; thee voor in bad. Het is verpakt als een theezakje, welke u in bad kan hangen en geniet vervolgens van de ontspannen werking van de badthee. De ingrediënten zijn zeezout, biologische (thee)kruiden uit de eigen Bonte tuin en allergeenvrije parfum. We hebben gekozen voor 2 variaties om eens uit te proberen;

 1. Romantisch eilandgevoel
 2. Ontspannen eilandgevoel

Leuk om zelf van te genieten en leuk om cadeau te geven.

Maak je eigen ... kruidenbadzout

Ingrediënten:

 • grof keukenzout
 • kruiden uit de eigen tuin of balkon
 • etherische geur olie

Voor deze zelfgemaakte badzout kunnen verse of gedroogde kruiden gebruikt worden. Denk hierbij aan; Rozemarijn, Lavendel, Rozenblaadjes, Goudsbloem, Citroenmelisse, Tijm, Munt en meer. Ook combinaties hiervan kunnen bijzonder lekker zijn. Dus probeer dit eens uit en laat je verrassen. Meng de kruiden met de zout in de verhouding 1 op 3. Voeg druppel voor druppel de geur olie toe en meng deze steeds goed door de badzout, totdat de gewenste geur is bereikt. Let op; gebruik nooit houten lepels, want de olie trekt in het hout. Indien verse kruiden gebruikt zijn, is de badzout beperkt houdbaar. Bij gebruik van gedroogde kruiden, kan de badzout in een gesloten pot op een donkere plek ongeveer een jaar bewaard worden. Laat het bad vol lopen en voeg het badzout toe net voordat u in bad stapt.

Tips:

 1. U kunt het badzout in een thee-ei of theefilter doen, zodat uw afvoer niet verstopt raakt en u de kruiden (zeker bij verse kruiden) makkelijk kunt verwijderen.
 2. Ook heel leuk om als persoonlijk cadeautje aan iemand schenken. Mooi verpakken in een glazen pot met een zelfgemaakt etiketje.
(C)2017 Landgoed de Bonte Belevenis   |     |   Inloggen   |   Privacybeleid   |   Gebruiksovereenkomst
WebDesign: Educo MultiMedia