Theeschenkerij

In onze theeschenkerij kunt u, naast het prachtige uitzicht op de duinen, genieten van een lekker kopje thee. We hebben keus uit een ruim assortiment theesoorten. Een aanrader is de Bonte Belevenis-thee en in de zomer ook de huisgemaakte IJsthee. Zodra het weer meewerkt en alles weer groeit, serveren we ook muntthee met biologische munt uit de eigen Bonte tuin. Uiteraard is er, naast de vele theesoorten, ook keuze uit een ruim assortiment koffie; cappuccino, gewoon koffie, latte machiato, espresso en meer...

We proberen om zoveel mogelijk Texelse grondstoffen en/of biologische producten aan te bieden in de theeschenkerij. Denk hierbij aan het ambachtelijke ijs van Labora, appelsap van Fruitbedrijf Molenbuurt, kaas van Wezenspyk, gehaktballen van slager Bosma uit Oudeschild, enz. 

Verder serveren we (h)eerlijke producten, welke we o.a. maken in onze eigen bakkerij; appeltaart, gevulde koeken, koekjes, Razende bollen, e.d. In de theeschenkerij wordt ook huisgemaakte uien- of tomatensoep geserveerd. De biologische uien komen indien mogelijk uit de eigen Bonte tuin of elders van Texel. De cranberrychutney, welke geserveerd wordt bij de Texelse gehaktbal, wordt ook in de theeschenkerij gemaakt. Op veler verzoek verkopen wij nu ook potjes chutney in de Bonte winkel.

Theeproducten

We verkopen enkele van onze lekkere, samengestelde theesoorten ook in de eigen Bonte winkel. Waaronder ook Texelse IJsthee, met o.a. onze eigen munt, om thuis zelf te maken (incl. gebruiksaanwijzing).

Helaas komt er voor de meesten van jullie een eind aan de heerlijke vakantie op Texel. Dan ben je weer thuis en denk je; Jammer dat ik toch niet die thee heb meegenomen.... Geen probleem, want vanaf april 2016 verwachten wij een webshop toe te voegen aan de website.

Workshop High Tea maken

Het is mogelijk voor groepen vanaf 8 deelnemers om een workshop High Tea maken te reserveren. Leuk als vrijgezellenfeest, voor een bedrijfsgroep, familie- of vriendengroep.

Tijdens de workshop gaat u zelf aan de slag in de Bakkerij om diverse heerlijkheden te maken. In onze gezellige theeschenkerij kunt u daarna van de door u gekozen lekkernijen genieten, door ons aangevuld met diverse theesoorten en hapjes. Een workshops waarbij het water u in de mond loopt...

Meer info vindt u op: /Groepen/Groepsprogramma.aspx

Het laatste theeschenkerijnieuws ..

In de theeschenkerij proberen we steeds meer biologische en/of Texelse producten te verkopen.

En producten met een eerlijk en goed verhaal zoals de chocoladerepen van Tony's Chocolonely. We verkopen de kleine repen en in 4 smaakjes. We hebben ze natuurlijk eerst zelf geproefd.... erg lekker.

Naast de vele soorten losse thee, is het ook mogelijk om gewoon een zakje 1 kops-thee te bestellen. Ook deze zijn biologisch en in vele smaken.

Kom zelf proeven....

Maak je eigen... IJsthee

Een warme zomerdag... en dan is er heerlijke, zelfgemaakte ijsthee.

Benodigdheden:

 • Thee / kies bij voorkeur voor een biologische thee die fris is en bijvoorbeeld al een perzik-, citroen- of sinaasappelsmaakje heeft. Deze soorten geven het lekkerste resultaat.
 • Theefilterzakje of thee-ei
 • Grote kan
 • 1 liter kokend water
 • Citroen
 • Suiker
 • IJsblokjes
 • geduld ....
 1. Doe 8 gram in een filterzakje of thee-ei en hang deze in een kan.
 2. Giet 1 liter kokend water over de thee.
 3. Laat de thee minimaal 1 uur trekken, maar een hele nacht mag ook.
 4. Verwijder het theezakje en voeg naar smaak nu citroen en (niet te veel) suiker toe.
 5. Laat de thee goed afkoelen en zet de thee in de koelkast om goed koud te worden.
 6. Voeg, voordat je het glas serveert, nog een paar ijsblokjes toe en misschien een schijfje citroen om het glas op te vrolijken.
 7. De zelfgemaakte ijsthee is klaar, dus genieten maar....
(C)2017 Landgoed de Bonte Belevenis   |     |   Inloggen   |   Privacybeleid   |   Gebruiksovereenkomst
WebDesign: Educo MultiMedia