Kaarsenmakerij

In onze kaarsenmakerij maken we kaarsen door te dompelen, te gieten, te decoreren ... We gebruiken hiervoor pure en schone paraffine (kaarsvet), waardoor we kaarsen van hoge kwaliteit maken. Onze kaarsen branden hierdoor schoner en langer.

Onze kaarsenmakers demonstreren het maken van de verschillende kaarsen aan de bezoekers. Wulkkaarsen, vuurtorenkaarsen, jutkaarsen en bijvoorbeeld strandpaalkaarsen. Deze gietkaarsen worden gegoten in mallen die we zelf hebben gemaakt. We willen graag een bijzonder en uniek product maken. Daarnaast gooien we geen kaarsen weg, alle restjes worden weer gerecycled. We gebruiken deze restparaffine met name voor de buitenkaarsen; leuke, stoere en grote kaarsen welke we decoreren door ze te schilderen, bespatten en/of te dompelen.

Met de Ambacht-Strippenkaart kunnen bezoekers zelf een kaarsje maken.  U heeft nu een leuk aandenken aan uw bezoek of een leuk zelfgemaakt kadootje voor de thuisblijvers. Bent u na het maken van het kaarsje ook enthousiast geworden, dan kunt u een 'doe-het-lekker zelf '- kaarsenpakket in onze Bonte winkel kopen.

Kaarsenproducten

We verkopen onze unieke kaarsenproducten in de eigen Bonte winkel. Naast robuuste kaarsen, elegante kaarsen, fantasiekaarsen, enz. verkopen we ook 'doe-pakketten'. Want wat is er leuker dan thuis zelf te gaan knutselen en kaarsjes te maken. Ook leuk als origineel verjaardagscadeautje ...

Helaas komt er voor de meesten van jullie een eind aan de heerlijke vakantie op Texel. Dan ben je weer thuis en denk je; Jammer dat ik toch niet die kaarsen heb meegenomen.... Geen probleem, want vanaf april 2016 verwachten wij een webshop toe te voegen aan de website.

 

Workshop kaarsen maken

Het is mogelijk voor groepen vanaf 8 deelnemers om een workshop kaarsen maken te reserveren. Leuk als vrijgezellenfeest, voor een bedrijfsgroep, familie- of vriendengroep.

Tijdens de workshop gaat u diverse leuke kaarsen maken; dompelen, gieten, versieren of anderzijds. Uiteraard neemt u uw zelfgemaakte kaarsen mee naar huis als leuk aandenken. Meer info vindt u bij:/Groepen.aspx

Op-maat-producten kaarsen

Ook is het mogelijk om op-maat-producten te bestellen. Denk hierbij aan;  

  • Bedank-kaarsje ter gelegenheid van een bruiloft of geboorte, met hartjes of in roze/blauw
  • Voor de verkoop in uw eigen winkel in een door u gewenste kleur, enz.
  • Als aanvulling in een Kerstpakket
  • Als bijzonder cadeau om uw vrienden, familie, collega's ... te verwennen.
  • Voor uzelf ...

Informeer vrijblijvend naar de verschillende mogelijkheden via; info@landgoeddebontebelevenis.nl.

 

Het laatste kaarsennieuws ...

We zijn op dit moment bezig met het maken van duurzame kaarsen.

Deze paraffine/was is gemaakt van koolzaadolie. Deze koolzaadwas is plantaardig, natuurlijk en goed afbreekbaar. De koolzaad wordt in Europa verbouwd, waardoor de transportkosten laag zijn en het milieu minder wordt belast. Koolzaadwas bevat geen genetisch gemanipuleerde of giftige stoffen. Het product wordt niet op dieren getest en vlekken op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen. De kleur is crème en de geur is neutraal.

Maak je eigen... recyclekaarsje

Bewaar de restjes van oude kaarsen en ook lege melkpakken, toiletrollen, blikjes, glazen potjes e.d. niet weggooien.

Je kunt deze als mal gebruiken als je de onderkant goed dicht plakt met tape, zodat ze niet lekken. Ook kan je natuurlijk speciale mallen voor kaarsen kopen bij een hobbyzaak. Als je speciale kaarsmallen gebruikt is er al een uitsparing voor de lont gemaakt. Gebruik je je eigengemaakte mal, bevestig dan een lont met plakband in het midden aan de bodem van de mal. Aan het stuk dat boven de mal uitkomt bevestig je een potlood die op de mal kan rusten. Je lont blijft zo precies in het midden van de kaars zitten.

Als je voldoende restjes hebt verzameld, heb je nog nodig:

  • grote (liefst oude) pan
  • metalen lepel
  • schaar
  • lont/pit (uit een oude kaars halen of kopen bij een hobbyzaak)
  • oude kranten

Vul de bodem van de pan met een laagje water en plaats de kan of schaal daarin. Doe de restjes paraffine/kaarsvet hierin en verhit dit alles langzaam.Leg ondertussen wat kranten klaar met de vormen of mallen erop. Als de was gesmolten is kun je het in de mallen gieten. Probeer daarbij de kaarsenpit zo recht mogelijk te houden. Laat ze afkoelen. Als ze zo afgekoeld zijn dat je ze met de hand kunt oppakken, kun je ze uit de mal halen. Knip de kaarsenpit op maat.

Tip: Je kan je kaars natuurlijk ook versieren. Denk hierbij aan; glitters, kruiden, zaden, gedroogde bloemen en gedroogde stukken fruit. 

Gefeliciteerd, je hebt een recyclekaarsje gemaakt. Het is ook mogelijk om een kaars te dompelen, te rollen, te kneden, te snijden, enz. Wil je meer weten, kom eens langs bij onze kaarsenmakers.

(C)2017 Landgoed de Bonte Belevenis   |     |   Inloggen   |   Privacybeleid   |   Gebruiksovereenkomst
WebDesign: Educo MultiMedia