Bakkerij

In de heerlijk geurende bakkerij maken we naast brood, ook gevulde koeken en appeltaart. Wij gebruiken geen broodverbetermiddelen, waardoor onze producten puur natuur en heel lekker zijn. Het brood is daardoor niet zo lang houdbaar als fabrieksbrood. Maar dat is ook helemaal niet nodig, want je zelfgemaakte broodje is zo lekker vers dat het waarschijnlijk al op is voordat je thuis bent. Met onze Ambacht-Strippenkaart maak je zelf zo'n lekker broodje.

Als extraatje geven we ons geheime, lekkere, bonte broodrecept nu ook prijs!  Deze tref je aan op deze pagina, veel plezier ermee.

Bakkerijproducten

We verkopen onze zelfgemaakte producten in de eigen theeschenkerij. We maken zelf heerlijke appeltaart, gemaakt met Texels meel, gemalen door de Traanroeier - de molen van Oudeschild en waar mogelijk met Texelse appels van Fruitbedrijf Molenbuurt uit Oosterend. Naast appeltaart maken we gevulde koeken, koekjes voor bij de koffie en de Razende Bol. Dit is een broodje van o.a. Texels bloem en dat gevuld is met walnoot, hazelnoot, rozijnen (geweld in Texels Kwartiertje - zie ook Distilleerderij) en heeft een 'razend' uiterlijk. Het broodje is vernoemd naar de zandplaat tussen Texel en Den Helder.

Ook zijn we druk met het maken van speculaas, brownies en boerencake. Zodra de receptuur naar onze tevredenheid is, zullen we de nieuwe producten aan het begin van het nieuwe seizoen 2016 aanbieden in onze theeschenkerij.

Naast het proeven van deze heerlijkheden, kunt u ook zelf thuis aan het bakken gaan. In onze Bonte winkel verkopen wij diverse pakketten om bijvoorbeeld zelf brownies, Texelse zandkoekjes en een bloempotbrood te maken. Ook leuk om cadeau te geven.

Dan ben je weer thuis en denk je; Jammer dat ik toch niet die 'doe- het-zelf -pakketten' heb meegenomen.... Geen probleem, want vanaf april 2016 verwachten wij een webshop toe te voegen aan de website.

Workshop bakkerij of High Tea

Het is mogelijk voor groepen vanaf 8 deelnemers om een workshop Bakkerij of workshop High Tea te reserveren. Leuk als vrijgezellenfeest, voor een bedrijfsgroep of vriendengroep.

In onze knusse en ambachtelijke bakkerij kunt u kennis maken met de smakelijke wereld van zoetigheid, deegwaren, lekker luchtjes , maakt u heerlijke broodjes en knapperige koekjes. Ga zelf aan de slag met deegroller, beslagkom en ingrediënten. Uiteraard neemt u uw zelfgemaakte heerlijkheden mee naar huis. Verser kunt u het niet krijgen. 

Meer info vindt u op: /Groepen/Groepsprogramma.aspx

Workshop Pizza maken

Laatste nieuws .... Bont Beleg

Wat is er nou lekkerder dan dat zelfgebakken broodje direct op te eten.... misschien lekker beleg!

In de theeschenkerij verkopen wij sinds dit jaar een zakje Bonte Belevenis; boter, vlokjes, jammetje, servetje en een biologisch aardbei-appelsapje met rietje. Kosten € 4,00, genieten dus!

Maak je eigen ... broodje

Ingrediënten voor 1 kg. deeg;

  • 280 gram Texels meel
  • 380 gram tarwebloem
  • 10 gram suiker
  • 8 gram zout
  • scheutje olijfolie of klontje boter
  • 320 ml. water
  • 8 gram gist
  • pitten en zaden voor decoratie (naar smaak)
  • bakvorm of bakplaat

Meng meel, suiker en zout en voeg de olijfolie of boter (in kleine blokjes) toe. Vervolgens, scheutje voor scheutje, het water toevoegen. Kneed het mengsel door elkaar. Voeg de gist toe en kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een samenhangende bal. Leg het deeg daarna in een kom en dek deze af met een vochtige doek en laat 30 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats.

Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg nog ca. 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het daarna af met een vochtige doek en laat nog ca. 1 tot 1,5 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en zet het brood in het midden van een de oven. De baktijd is ca. 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het brood of de broodjes.

(C)2017 Landgoed de Bonte Belevenis   |     |   Inloggen   |   Privacybeleid   |   Gebruiksovereenkomst
WebDesign: Educo MultiMedia